Varmeanlegg

Slider CTC kopier

Varmtvannsberedere

.
Norskproduserte varmtvannsberedere
Varmt vann er noe man ofte tar for gitt, men tenk deg èn dag uten varmt vann…! Ingen varme dusjer, og kun kaldt vann i kranen! Da er det godt å ha en pålitelig varmtvannsbereder som trofast produserer varmt vann til hele familien. CTC produserer sine varmtvannsberedere på Årnes i Akershus. Våre varmtvannsberedere selges gjennom VVS–forhandlere i hele Norge. Ta kontakt med oss for priser.

.

Boligberedere
CTC produserer varmtvannsberederen CTC FerroTerm i de fleste størrelser fra 20 liters beredere for hytter⁄hybler til 300 liters beredere. Berederne produseres både med toppmontert og sidemontert blandeventil. I tillegg fører vi hurtigberederen CTC Heat Injection og firkantberederen CTC FerroLux. Sjekk ut vår største nyhet: CTC Economic – ekstra godt isolert!

.

Varmepumper for ethvert behov

.
NYHET!! CTC lanserer 400–serien, en helt ny serie varmepumper –med høy effektivitet og mange nye finesser!
CTC varmepumper er beregnet for vannbåren varme og kan benytte følgende varmekilder:

.

Fjell: EcoHeat og EcoPart er en væske⁄vann varmepumpe som henter opp en del av fjellets lagrede solenergi via en kollektor som finnes i det borrede hullet.
Jord: En kollektorslange graves ned på en passende dybde i jorden. Gjennom denne henter en væske⁄vann varmepumpe opp en del av jordens solenergi.
Sjø: Kollektoren legges ut på sjøbunnen og forankres der for å ta opp en del av vannets lagrede solenergi ved hjelp av en væske⁄vann varmepumpe.
Uteluft: Varme i uteluften utnyttes av luft⁄vann varmepumpen CTC EcoAir. Varmepumpen er effektiv helt ned mot –22°C. En slik varmepumpe kan kobles sammen med en ny eller allerede eksisterende fyrkjele.

.

Solfangere og solvarmepakker

.
Solvarme ved hjelp av vakuumrør
CTC benytter solfangere med vakuumrør, som er produsert i Østerrike. Solfangere med vakuumrør kan både monteres på tak og vegg, og består av glassrør som er tømt for luft og hvor vakuumet fungerer som isolering. Dette gir svært lave energitap. Ved lav solinnstråling og kaldt vær, som rundt vår og høst, vil vakuumrør være mer effektivt enn plane solfangere.

.

En solfanger fanger solenergi i form av varme, og skiller seg derfor fra en solcelle som konverterer solenergi til elektrisk energi. Solcellepaneler har en virkningsgrad på ca. 12–15%. Vakuumsolfangeren har en virkningsgrad på 95%. Ved å bruke solfangere med vakuumrør reduseres varmetapet med 30% i forhold til flatpaneler.

.

Nye støtteordninger fra Enova

.
5. januar 2015 innførte Enova sitt nye ENØK–tilbud til boligeiere. Støtte for installasjon av varmepumper og solvarme gjelder både eksisterende boliger og nybygg. Nå kan boligeier valgfritt kombinere flere tiltak og oppnå høyere støtte.

.

Hva er nytt?
Den nye ordningen har en meny med 12 tiltak. De som kombinerer varmepumpe med solvarme og⁄eller varmestyring får støtte til alle disse systemene, og kan dermed få inntil 20 000 kr i støtte for luft⁄vann varmepumper og inntil 30 000 kr for væske⁄vann varmepumper. I 2014 har det vært krav om energimåling for å få støtte. Dette er endret slik at Enova heretter gir en tilleggsstøtte på 10 000 kr når det installeres energimålere som gjør det mulig for boligeier å se hvor godt varmepumpen fungerer. Når boligeier erstatter en oljefyr med varmepumpe eller bioenergi gir Enova støtte til fjerning av oljefyr og oljetank.

.

Hvordan søke?
Støtte til utvalgte typer varmepumper blir fra 2015 rettighetsbasert og boligeiere slipper nå å søke før de kjøper. Kjøper registrerer kvitteringene i Enovas nettportal og får pengene tilbake i løpet av 3 uker.

SØK ENOVA-STØTTE HER.

.
.