Bli lærling i Team Rørlegger’n

4 gode grunner til å bli lærling hos oss

1.

Du får jobbe med mye spennende innen rørleggeryrket, og vil rullere på å være med team storbygg, team service og team bolig i lærlingetiden.

2.

Vi har to lærlingebiler som våre lærlinger med førerkort får disponere.

3.

Du får verktøy og alt utstyr du trenger. Hos oss har du alle muligheter til utvikling, videreutdanning og ansvar!

4.

Du blir like viktig som en fagarbeider og deltar på sosiale ting, møter og alt som skjer i bedriften.

Tar du utfordringen?

Hvordan kan du bli rørlegger?

Det er flere muligheter for å få fagbrev som rørlegger. Det er vanlig å gå to år på skolen og jobbe to og et halvt år som lærling, før du avlegger svenneprøven. Du starter på VG1 Bygg- og anleggsteknikk, før du velger VG2 Rørfag. Det er også mulig å kun gå ett år på skolen og ta en lenger læretid, eller gå rett ut i lære etter ungdomsskolen.

Under kan du se en illustrasjon på hvordan ditt løp kan være.

Voksenlærling

Kan jeg bli rørlegger uten å måtte gå tilbake til videregående?

Ja, det kan du: du kan bli voksenlærling. Du får praktiske opplæring i en godkjent opplæringsbedrift. Dette tar 4,5 år, og du kan få fradrag i læretiden med tidligere arbeidserfaring.

Les mer om vegen videre på blirorlegger.no.

Hva jobber en rørlegger med?

En rørlegger kan jobbe med det meste som er knyttet til vann og varme. Det er viktig med god teknisk innsikt og nøyaktighet, så slipper du at det du jobber med bare blir rør. Det skal funke. Du må være glad i mennesker, lærevillig, pålitelig og praktisk anlagt. Det er viktig at du jobber godt i samarbeid med andre og er serviceinnstilt overfor kunder.

Rørleggeren jobber med:

 

  • Sanitær og VA-anlegg (Vann og Avløp)
  • Gass- og trykkluftanlegg
  • Sprinkleranlegg (brannslukking)
  • Varme- og kjølesystemer

Som rørlegger kan du få jobb i små eller store rørleggerbedrifter som utfører arbeid for boligbygg, institusjonsbygg eller forretningsbygg. De fleste bedrifter spesialiserer seg innenfor ett eller flere felt. Noen satser på offentlige bygg som skoler og sykehus, mens andre er best på rehabilitering av bad. Du kan jobbe på bygg- og anleggsplasser eller skipsanlegg, industrianlegg eller offshoreanlegg. Det er til og med mulig å kombinere rørleggeryrket med dykking, sånn at du kan jobbe med rør som ligger under vann.

Spørsmål om lærlingejobb eller løp?

Ta kontakt med vår fagansvarlig for lærlingene:

 

Johanne Hokstad

☎ 941 89 788

[email protected]